Acupunctuur 8


Qi

In de acupunctuur wordt er van uitgegaan dat bij een gezond persoon een overvloed van Qi (spreek uit als tjsie) of “levensenergie”door de meridianen van het lichaam stroomt. Meridianen zijn een onzichtbaar netwerk van kanalen.

Er zijn twaalf hoofdmeridianen, die elk in verbinding staan met een orgaan in ons lichaam. De namen van de hoofdmeridianen corresponderen met de organen. (Bijvoorbeeld de longmeridiaan, de maagmeridiaan, de levermeridiaan, etc.)

Qi-balans is noodzakelijk voor groei, ontwikkeling, beweging, op temperatuur blijven, immuniteit en het reguleren van het hele lichaam. Voor de gezondheid en vitaliteit van lichaam en geest is het belangrijk dat de Qi vrij kan stromen door de meridianen en de organen. Het lichaam raakt in onbalans, is niet meer in harmonie als de stroom met Qi blokkeert of als er een tekort aan Qi is. Kwalen, pijn en ziekten zijn daarvan een gevolg.

Van zeer grote invloed is wat iemand eet en drinkt en hoe iemands levenswijze is. Bovendien beïnvloeden erfelijke eigenschappen de energieproductie . Zo heeft iedereen een andere energiehuishouding.

Acupunctuur ondersteunt het vrij stromen van de Qi door de meridianen. Om verstoringen te herstellen worden dunne naalden op bepaalde punten van de meridianen ingebracht. Als de naald op het juiste punt is ingebracht en precies op de juiste diepte zit, wordt het Qi-gevoel opgewekt.

 

Contact | Sitemap | Disclaimer | © 2015 Philippine Kaiser